Numeroase studii confirmă că interacțiunea cu un animal de companie este benefică nu doar pentru sănătate, ci și pentru starea generală de bine. Un blănos care ajunge să facă parte din viața noastră ne poate modela viziunea în sens pozitiv și chiar ne scade nivelul de stres și tensiune. Cu toate acestea, traiul alături de prietenii fără grai vine la pachet și cu multe responsabilități, iar printre cele mai frustrante se numără firele de păr și blană care ajung să acopere toate suprafețele.

Una dintre metodele la îndemână poate fi și o invitație la (re)decorare: protejați suprafețele mai dificil de curățat din locuință cu huse, cuverturi și covorașe. În general, acestea sunt făcute din materiale mai ușor de spălat. Un truc recomandat de site-urile americane este să puneți cuverturile „îmblănite” în uscătorul de haine, lăsându-le 10 minute la program, înainte de spălare. Forța centrifugă ar trebui să desprindă firele de păr, pe care le puteți apoi goli din tăviță. Pentru spălarea ulterioară, puteți folosi din nou balsam, care ar trebui să desprindă și ultimele fire încăpățânate.

Cu toate acestea, dacă aveți pisici drept companioane, poate fi mai ușor să preveniți decât să tratați. Alegeți suprafețe ușor de curățat, eventual chiar fără spălare, și presărați iarba mâței (roiniță). Treptat, pisicile ar trebui să le prefere și să și le transforme în locuri favorite pentru siestă.

Dragoste cu năbădăi. Cum curățăm firele de păr de la animalele de companie tlr animale 2

Tot din categoria alegerilor decorative face parte și optarea pentru materiale și texturi neaderente pentru păr și blană. Printre acestea se numără pielea (dacă nu există pericolul de zgâriere!), pânza groasă, bumbacul rezistent sau pielea întoarsă foarte moale, iar pentru podele, linoleumul sau parchetul din lemn masiv. În plus, oricât ați râde la ideea asta, puteți favoriza piese de mobilier mai mult sau mai puțin „asortate” cu blănosul din dotare. Firele de blană neagră sunt mai puțin vizibile pe o canapea cu husă bleumarin și devin chiar invizibile pe… negru. La fel, o blăniță de culoare deschisă este mai puțin evidentă pe suprafețe în nuanțe fade sau pastel.

Foarte importantă, la capitolul Prevenție, este și îngrijirea adecvată. Cu siguranță cunoașteți și folosiți deja minim o metodă – cea mai frecventă și mai facilă este mănușa specială pentru pisici sau câini, care are dublul beneficiu al îndepărtării firelor de păr și blană căzute și al masajului local. În comerțul de specialitate există fel de fel de perii, cu textură mai dură, mai moale, cu dinți mai rari sau mai deși, fiecare potrivită companionului pe care îl veți răsfăța… sau enerva cu acest tratament.

Ce metode folosim  noi pentru a îndepărta părul animalelor de companie de pe haine și alte textile?

Ei bine, suntem în mare parte de acord cu „metoda americană”. Firele nu se desprind cu ajutorul unei role obișnuite de curățat. Este nevoie de un proces de uscare, în care aerul trece prin material. Uscătoarele noastre sunt de mari dimensiuni, articolele (cum ar fi cearșafurile) se umflă, iar firele se desprind. Firește că, ulterior, este necesar un proces de dezinfectare, pe care noi îl realizăm cu mare atenție.

La The Laundry Room scoatem cu ușurință firele de blăniță de pe articole vestimentare, lenjerie și chiar pături. Clienții noștri care au animale de companie aleg să revină de fiecare dată, o dovadă în plus că priceperea dobândită prin experiență și aparatura aleasă cu mare grijă sunt o combinație câștigătoare… pentru toată familia!

 

 

Leave a comment