Zilele acestea, întreaga țară trece de la starea de urgență la starea de alertă, iar viața își recapătă ritmul. Redeschiderea parcurilor și grădinilor publice este cea mai bună veste pentru părinții și bunicii limitați ca soluții, care vor putea însoți din nou copiii la aer curat – cu respectarea recomandărilor privind distanțarea socială și a normelor de igienă. În același timp, hainele copiilor care se joacă afară se murdăresc mai repede, trebuie spălate mai des, iar unele dintre pete pur și simplu se încăpățânează să nu dispară.

Pentru că The Laundry Room se ghidează după principii ecologice și apelează la metode cât mai naturale în toate procesele sale, ne-am oprit asupra câtorva dintre cele mai insistente pete și vă oferim idei de curățare folosind soluții a căror eficiență nu poate fi pusă la îndoială, deși sunt aplicate parcă dintotdeauna.

  • Gumă de mestecat

Oricât ne-am strădui să evităm situația, la un moment dat vom avea gumă de mestecat lipită de haine. Copiii sunt cu atât mai expuși la întoarcerea acasă cu asemenea „trofee”, pentru că ei reușesc să ajungă în locuri care nouă nu ni se par defel inspirate. Oțetul vă devine cel mai bun prieten, însă nu înainte de a testa țesătura pentru rezistența culorilor. Aplicați oțet fierbinte pe una dintre zonele mai puțin vizibile ale pantalonilor sau fustiței pătate cu gumă de mestecat, iar dacă după câteva minute culoarea nu se ia pe un șervețel de hârtie, puteți trece la pasul următor. Înmuiați haina în oțet fierbinte, scoateți guma care se va desprinde cu ușurință, apoi repetați până când orice urmă a dispărut. Spălați apoi ca de obicei.

  • Noroi

Dacă aruncați o privire pe fereastră, veți ridica din umeri: de unde noroi pe o vreme atât de frumoasă? Vremea frumoasă este adesea schimbătoare, însă, și niciodată nu se știe când vă poate prinde o rafală de ploaie care să prefacă terenul de joacă în Vulcanii noroioși. Dacă s-a întâmplat, lăsați noroiul să se usuce, apoi periați cât mai energic, fără a deteriora materialul. Folosiți apoi niște detergent cu acțiune blândă diluat în apă și frecați materialul până se creează fire pe care le puteți culege ușor. Dacă pata persistă, amestecați apă și oțet în proporție de 1:1, aplicați, apoi spălați ca de obicei.

  • Rășină

Specifică pădurilor de conifere, se întâlnește mai rar în marile orașe; și totuși, până și în capitală vedem brazi și alte specii înrudite. Dacă inevitabilul se produce, spălați la cea mai ridicată temperatură posibil, dar dacă observați că petele sunt încă prezente, folosiți un burete pentru a le freca bine cu alcool, apoi repetați spălarea.

femeie bând cafea

 

Odată cu parcurile și grădinile publice, se redeschid și o parte dintre cafenele –cele cu sisteme takeaway sau cu servire la geam. Cum nivelul de energie trebuie împrospătat după o goană zdravănă alături de (sau după) copii, cu siguranță veți simți nevoia cafelei preparate de mâini experte, căreia i-ați dus dorul. Ce se întâmplă, însă, dacă vă răsuciți brusc să prindeți copilul de mână și jumătate din cafea plonjează pe haine?

Petele de cafea tind să aibă o personalitate puternică și se numără printre cele care părăsesc cel mai greu confortul țesăturilor de care s-au „atașat”. Încercați întâi să frecați pata cu apă rece (funcționează, de obicei, dacă pata este proaspătă). Dacă nu sunteți în poziția de aplicare a tratamentului de urgență, puteți presăra sare pe pată, sau puteți tampona locul cu un șervețel înmuiat în apă minerală.

Dacă ați ajuns acasă după două ore de la incident și pata de cafea este deja veche, folosiți detergent lichid de rufe sau chiar de vase, ușor diluat în apă rece și înmuiați materialul pătat în soluție, timp de 30 de minute, frecând din când în când locul. Pata nu a dispărut? Lăsați încă 15 minute la înmuiat în apă caldă, apoi clătiți temeinic.

Firește că, dacă nimic nu funcționează, oțetul cu care v-ați împrietenit deja vă poate salva, sub forma unei paste din părți egale apă:oțet, plus detergent granule. După testarea culorilor, folosiți o periuță de dinți pentru a freca pata, apoi clătiți temeinic.

Soluțiile oferite de noi sunt simple și le veți găsi, în diverse forme, peste tot; cel mai probabil le știați deja, sau le intuiați. De cele mai multe ori, căile cele mai apropiate de natură sunt și cele care funcționează, și tocmai de aceea ne-am decis și noi să folosim principiile pe care le cunoașteți și să protejăm mediul înconjurător. În fond, avem grijă de parcurile, grădinile și pădurile noastre, pe care am învățat să le apreciem cu atât mai mult în perioada în care ne-au lipsit.

Leave a comment