Desi aproape toate pernele au etichete de curatare putini sunt cei care se gandesc sa spele sau sa curete pernele. Chiar daca credem ca perna este protejata de fata de perna, aceasta este facuta din materiale permeabile care permit sa treaca prin ea tot felul de lucruri ca acarieni, sebum si bacterii din saliva.

La fel ca perenele, pilota și salteaua patului adună un număr foarte mare de acarieni. Acarienii sunt o clasă de păianjeni foarte foarte mici(invizibili cu ochiul liber) care sunt atrași de locuri umede, cu multă materie organică (piele, praf, sebum, etc). Acestia in timp pot produce agravarea bolilor alergice, specifice rinitei, conjunctivitei sau iritațiilor cutanate. Majoritatea pernelor pot fi spălate în întregime, inclusiv umplutura, în timp ce la altele doar husa este lavabilă.

Dacă suferi de alergii, cel mai indicat ar fi să alegi o pernă care poate fi spălată la cel puțin 60 de grade Celsius. In acest fel tii sub control alergiile cauzate de acarieni.

Cum le spalam?

Pernele se pot spala si la masina de spalat de acasa daca aveti o masina incapatoare (peste 7-8kg) dar si un uscator de rufe la fel de mare. Acestea au nevoie de mult spatiu in uscator pentru a fi uscate complet si a nu ramane apa in perna care poate crea mucegai. Programul de uscare va fi la o temperatura redusa si se va repeta de 3-4 ori in functie de perna si umplutura acesteia.

Cititi instructiunile de pe eticheta pernei, introduce-ti doar o singura perna in masina de spalat la un program delicat si folositi un detergent bland fara sa adaugati balsam de rufe.

Pentru pernele si pilotele umplute cu pene și fulgi naturali de gâscă este recomandat să se folosească un detergent de calitate fără enzime de îndepărtare a petelor. Unii detergenti ar putea fi prea agresivi, eliminând grăsimea naturală a fulgilor care duce la distrugerea acestora. Urmand acesti pasi veti obține rezultatele dorite iar fulgii și structura pernei sau pilotei vor ramane pufoase și placute la atingere.

Daca nu aveti posibilitatea sa spalati acasa pernele si pilotele la The Laundry Room oferim un serviciu excelent de spălare și curățare a pernelor și pilotelor.

Leave a comment